marți, 17 decembrie 2013

Prajitura de gris cu... afine



Salutare tuturor,
Am pus punctele de suspensie pentru ca... afinele sunt optionale. Reteta am gasit-o cu frisca, intr-o revista de profil, cu ceva timp in urma. Am incercat-o si de atunci o fac destul de des. E foarte simpla, e gustoasa, e ideala pentru copii. Nu are faina, nu are praf de copt sau alti agenti de crestere.

Asadar, 

am folosit 4 oua. Pentru ca sunt mai mici, fiind de la gainile din curte, am folosit 4. Daca sunt oua mari, puteti folosi doar 3. Le-am separat de albusuri si galbenusurile le-am mixat cu 6 linguri de zahar. 
Cand au devenit spumoase,


Am adaugat si grisul. 9 linguri.
Ce culoare! Se vede ca sunt oua de casa.


Pe masura ce am incorporat grisul am avut senzatia ca se intareste prea tare. Nu va faceti griji, se poate incorpora tot, fara probleme. Dupa aceasta operatiune, am incorporat si cele 3 albusuri batute spuma cu un varf de sare, cu grija sa ramana aerate.


Totul in tava si la cuptor pentru 25 de minute. 
Acum intra in scena laptele, 500 ml. L-am amestecat cu o lingurita de miere si dupa 25 de minute de stat si rumenit  la 160 grade, am scos blatul, l-am inecat cu laptele care s-a facut nevazut in cateva secunde, si l-am trimis inapoi in "iad" inca 2-3 minute.


Merge cu dulceata, cu frisca, cu fructe proaspete sau conservate. Eu am ales afinele. Sunt culese la munte, puse de mine, doar cu zahar, fara conservanti.




                                                                           Pofta buna !

Niciun comentariu: