miercuri, 21 ianuarie 2015

Tocanita de costite afumate



 Hmm... ce bine era la mama acasa.... adevaru-i ca n-o sa-mi iasa niciodata asa cum o face mama...dar garantat e foarte buna.
Noi acasa ii spunem "tocana rosie" ...:) Azi am pus si carnati de casa dar, ea se face fara.
Sa vedem....
Am pus costitele, obligatoriu afumate, intr-o cratita.


Am pus o juma' de cana de apa si le-am acoperit cu un capac la foc mic. Cand apa s-a evaporat au inceput sa se prajeasca in propria grasime.


Atunci am pus si carnatul si le-am lasat sa mai prinda putina culoare.


Acum intra in scena "accesoriile" :) 


Am curatat intre timp cateii de usturoi...mi-am mai exprimat eu dilema cu acesti "catei de usturoi" intr-un post anterior si tot n-am gasit un raspuns...cine stie..!? poate intr-o alta viata :))
Revin... cateii de usturoi curatati, i-am dat prin presa marunta. Am pregatit langa mine 2 linguri de faina,  boiaua de ardei dulce, boiaua afumata si un pahar mare cu apa rece.
Operatiunea are urmatoarea ordine:
Faina am pus-o peste costite. Le-am amestecat si am lasat faina sa se pargaleasca in grasimea lasata de costite.

Nu le-am lasat mult si am adaugat boiaua si usturoiul. 




Le-am amestecat doar si am "stins" totul cu apa rece. S-a ingrosat cand a inceput sa dea in clocot.
Cam asta e tot....ah! si sa nu uit...o ploaie de patrunjel..:)





                                                                         Pofta buna !!!

Un comentariu:

Claudia spunea...

Asta da bunatate!!! Si eu gatesc asa ceva , doar ca in loc de carnat, daca doresc sa mai pun ceva folosesc pulpa cruda de porc. Este foarte buna oricum ! De nota 10.