marți, 5 mai 2015

Sos de smantana cu ceapa verde

  

A venit vremea gatitului in aer liber...

De cum apare ceapa verde, nu exista gratareala fara acest minunat sos. Se face foarte repede, extrem de simplu si muuuuuult pe placul nostru. Eu, azi, l-am facut cu iaurt grecesc. Nu e o regula smantana...pana la urma e "o regula" ceea ce place papilelor noastre! :)



Ceapa verde... minunata! Tanara, proaspata...suculenta....am taiat-o marunt. Foarte marunt :)



Am pus-o intr-un castron, am adaugat sare si am lasat-o  la "odihna". Puteti pune ceva mai multa sare decat in mod normal. Smantana sau iaurtul "taie" gustul sarat. Si apoi e mai bun contrastul.

 
Daca ceapa e tanara, suculenta, cu un fir de ulei si o lingura de lemn, se leaga ca o maioneza.



Doar ceapa, sare si ulei.
Cand am considerat "maioneza" suficienta am adaugat si iaurt grecesc cu grasime 10%.


Sosul e deosebit! Iar langa gratar ....excelent! si cand spun "langa gratar" ma refer la fiara ce ne rumeneste orice fel de carne.
Asadar, cel putin noi, consumam sosul cu orice vine dinspre gratar! :)



                                                                          Pofta buna !






5 comentarii:

Mihaela spunea...

Cel mai bun, il ador!

Claudia spunea...

Da, pare ceva foarte bun. Sambata voi incerca si eu sosul si revin.

Anonim spunea...

o sa-l incerc si eu!

Claudia spunea...

Am spus ca revin cu o concluzie si asta am facut: foarte bun acest sos!!!

Monica P spunea...

O sa-l incerc . Pare apetisant , unde pui ca-i si sanatos.