A venit vremea gatitului in aer liber...
Ceapa verde... minunata! Tanara, proaspata...suculenta....am taiat-o marunt. Foarte marunt :)
Am pus-o intr-un castron, am adaugat sare si am lasat-o la "odihna". Puteti pune ceva mai multa sare decat in mod normal. Smantana sau iaurtul "taie" gustul sarat. Si apoi e mai bun contrastul.
Daca ceapa e tanara, suculenta, cu un fir de ulei si o lingura de lemn, se leaga ca o maioneza.
Doar ceapa, sare si ulei.
Cand am considerat "maioneza" suficienta am adaugat si iaurt grecesc cu grasime 10%.
Sosul e deosebit! Iar langa gratar ....excelent! si cand spun "langa gratar" ma refer la fiara ce ne rumeneste orice fel de carne.
Asadar, cel putin noi, consumam sosul cu orice vine dinspre gratar! :)
Pofta buna !
5 comentarii:
Cel mai bun, il ador!
Da, pare ceva foarte bun. Sambata voi incerca si eu sosul si revin.
o sa-l incerc si eu!
Am spus ca revin cu o concluzie si asta am facut: foarte bun acest sos!!!
O sa-l incerc . Pare apetisant , unde pui ca-i si sanatos.
Trimiteți un comentariu