duminică, 27 octombrie 2013

Energie... de casa

 Energie... de casa



Fara a intra in detaliile care abunda internetul referitor la batoanele energizante, am sa va prezint mai jos varianta de casa a acestora. Nu am o reteta pentru ca nu am cautat o reteta, pur si simplu am amestecat cateva seminte (ce am avut prin camara) si a iesit ceea ce putem numi fara sa gresim o gustare sanatoasa. Am pornit de la bananele care deja-mi stau in cos de vreo 3 zile.
Dupa ce se prea coc, nu mai sunt atat de bune... asa ca am stabilit azi de dimineata sa fac ceva cu ele.
Am cautat fulgii de ovaz si am dat si de cei de grau. Folosesc fulgii de cereale de la Sanovita (si asta fara a face reclama, ci pur si simplu pentru ca ne plac produsele lor.).
Am mai gasit susan, luat pentru a face tahini de casa :) . Acum si-a schimbat destinatia, dar oricum n-am renuntat la idee... Seminte de dovleac crude, seminte de in si stafide.


Trebuie sa recunosc ca nu ies de la cumparaturi niciodata fara un pliculet de ceva, ce-o fi el. :)
Am zdrobit bananele fara sa le fac pasta, daca mai raman bucatele intregi nu e nici o catastrofa, dimpotriva as spune. Am adaugat semintele mentionate mai sus, si am pus si doua linguri de miere.


Le-am amestecat si inainte sa le pun in tava le-am lasat 2 minute. Consistenta batonului poate fi reglata din fulgi. Ei absorb foarte bine daca e prea moale. Acum n-a fost cazul. 
Le-am pus in tava si acum asteptam... rezultatul final.

  

Rezultatul final nu e "prezentabil" ca si cel din comert. Dar este muuult mai bun! Si mult mai sanatos! Stiti voi.... fara, fara, fara....



Pofta buna !!!

Un comentariu:

Mihaela spunea...

Arata fenomenal! Felicitari!